lofo shenxf

Εκδρομή σε Κωνσταντινούπολη και Θεσσαλονίκη

Μια εκδρομή σε Κωνσταντινούπολη και Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε ο σύνδεσμος ηλεκτρολόγων ν. Χανίων για τον εορτασμό του αγίου πνεύματος.

Πραγματοποιήθηκε και φέτος στα πλαίσια του εορτασμού του Αγίου Πνεύματος που είναι ο προστάτης των Ηλεκτρολόγων, μια τετραήμερη εκδρομή για τις οικογένειες των μελών αλλά και των συνταξιούχων του Συνδέσμου Ηλεκτρολόγων Εγκαταστατών Ν. Χανίων. Την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023 τα μέλη αναχώρησαν για Θεσσαλονίκη και μετά οδικός κατευθύνθηκαν για την Κωνσταντινούπολη. Η άφιξη στην Κωνσταντινούπολη έγινε το βράδυ. Κάποια από τα μέλη μετά την άφιξη στο ξενοδοχείο, επισκέφτηκαν τον πύργο του Γαλατά.

Η επόμενη μέρα ξεκίνησε με μια κρουαζιέρα στον Βόσπορο, όπου και είχαν την ευκαιρία μέσω ενός ξεναγού να μάθουν πολλά για τα κτήρια που έβλεπαν στα παράλια. Στην συνέχεια επισκέφτηκαν την Αγιά Σοφιά, όπου μπαίνοντας μέσα σε έπιανε δέος με το θέαμα που αντίκριζες. Μετά την ξενάγηση στην Αγιά Σοφία, επισκέφτηκαν το υδραγωγείο του Ιουστινιανού ή Βασιλική Κινστέρνα όπου είναι η μεγαλύτερη δεξαμενή νερού που κατασκευάστηκε. Βγαίνοντας από εκεί οδηγήθηκαν στονΙππόδρομο της Κωνσταντινούπολης που ήταν χώρος δημόσιας ψυχαγωγίας που προοριζόταν για ιπποδρομίες . Σήμερα, στη θέση του βρίσκεται η πλατεία Σουλτάν Αχμέτ και διασώζονται μόνο θραύσματα του αρχικού συγκροτήματος. Έπειτα περπάτησαν ως το Μεγάλο Παζάρι ή Καπαλί Τσαρσί, που είναι μία από τις μεγαλύτερες καλυμμένες αγορές στον κόσμο και εκεί είχαν αρκετές ώρες για να κάνουν ψώνια και βόλτες. Το βράδυ εκείνης της ημέρας ο Σύνδεσμος πραγματοποίησε το καθιερωμένο γεύμα προς τιμήν του Αγίου Πνεύματος σε ένα τοπικό εστιατόριο.

Την Κυριακή 4 Ιουνίου ξεκίνησαν για το Οικουμενικό Πατριαρχείο όπου γινόταν εκκλησιασμός για την εορτή της Πεντηκοστής και είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν και τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Έπειτα ξεκίνησαν για την επιστροφή στην Θεσσαλονίκη. Η άφιξη στη Θεσσαλονίκη έγινε αργά το απόγευμα.

Την τελευταία μέρα της εκδρομής, πραγματοποιήθηκε αρτοκλασία από τους Συνδέσμους Χανίων, Θεσσαλονίκης και Κύπρου για τον εορτασμό του Αγίου Πνεύματος στον Ιερό Ναό Γεννήσεως Θεοτόκου Καρδίας. Εν μέσω κλίματος αλληλοεκτίμησης και σεβασμού μεταξύ των Συνδέσμων Χανίων και Θεσσαλονίκης προχώρησαν σε αδερφοποίηση αυτών. Ο εορτασμός της συνάντησης αυτής έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων «το χωριό της Ειρήνης» στη Καρδία, όπου συνεχίστηκε σε ένα μεγάλο γλέντι με χορούς από πολλά μέρη της Ελλάδας και ανταλλαγή δώρων ως ενθύμια για τη μέρα αυτή.
Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Συνδέσμου ευχαριστεί το Δ.Σ. του Ταμείου Αλληλοβοηθείας που κάλυψαν τα έξοδα για το γεύμα του Σαββάτου. Επίσης ευχαριστούν το Πρόεδρο και το Δ.Σ. του Συνδέσμου Θεσσαλονίκης για την όμορφη φιλοξενία.

Εκ του Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Βούτας Ιωάννης
Ο Γεν. Γραμματέας Αποστολάκης Μιχαήλ

εικόνα Viber 2023 06 08 19 15 21 983

Μοιραστείτε το άρθρο